Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Guide til E-sigaretter

Utvalget av e-sigaretter har blitt meget omfattende de siste årene og det finnes en jungel av utstyr og betegnelser, så vi har laget en liten guide for å gjøre valget av riktig utstyr litt enklere. Vi tar for oss litt informasjon samt konkrete anbefalinger. Nytt av året er vår kategori er våre komplette e-sigarett pakker som inneholder alt du trenger. En for normale  munn til lungedrag og en avansert for direkte lungedrag. Der har vi i Friske Drag satt sammen flere gode kombinasjoner av deler for å kunne tilby optimale pakker. Vi har også laget en ordliste som tar for seg alle ord og uttrykk du kan støte på. Det er 18 års aldersgrense på kjøp av e-sigaretter i Norge. Les mer om Vape her.

Noen punkter du burde ta stilling til ved valg av utstyr:

  • - Hvor mye røyker / damper du i dag (Vi anbefaler ingen å begynne med e-sigaretter om de ikke allerede røyker eller snuser, det er ment som et mindre skadelig alternativ til tobakk)?
  • - Fysisk størrelse og design
  • - Pris
  • - Munn-til-lungedrag eller direkte lungedrag
  • - Normale mengder damp eller store skyer
  • - Smak
  • - Med eller uten nikotin
  • - Forbruksvarer

 

Generelt om e-sigarettens konstruksjon

En e-sigarett har en veldig enkel konstruksjon og er enkel i bruk, selv om noen ønsker å gå den litt tyngre veien med avansert utstyr med all verdens valgmuligheter og innstillinger. E-sigaretten består hovedsakelig kun av en tank som fylle

s med dampvæske/e-juiceog et batteri med en aktiveringsknapp og som lades via USB, det er alt. Alle våre sett leveres med tanker som kan fylles med den dampvæsken du ønsker, helt uavhengig av produsent, smak, både med og uten nikotin. Alle våre startsett leveres komplette uten dampvæske om ikke annet er spesifisert. Sett med enheter som bruker løse batterier leveres ut batterier, men det refereres da til riktige batteriet i produktinformasjonen.

 

Hvor mye røyker / damper du i dag?

Har du et høyt forbruk kan det være greit å velge en modell som har en forholdsvis stor tank og god batterikapasitet, da slipper du å lade og fylle til stadighet. Noen enheter har også løse batterier slik at man kan ha med seg ekstra batterier og disse byttes enkelt når det er behov for det. Den fysiske størrelsen påvirkes av kapasiteten og desto høyere batterikapasiteten er desto større er batteriet, og det samme gjelder tanken. Røyker du opp til 10-15 sigaretter pr. dag så skal normalt et batteri på 1500 mAh og en tank på 2 ml holde gjennom dagen uten behov for å fylles eller lades. Røyker du mer enn dette burde du gå for noe litt større.

 

Fysisk størrelse og design

E-sigaretter på størrelse med vanlige sigaretter selges nå i svært liten grad, rett og slett fordi at kvaliteten er for dårlig og de er gjerne «engangs-varianter» som kastes når de er tomme. Det finnes hovedsakelig to design og det er sylinderformede- og boksformede (box mods) e-sigaretter. De gjør den samme jobben og delene passer om hverandre om du ønsker å gjøre endringer senere. Fordelen med boksformede enheter er at de gjerne har bedre kapasitet i forhold til den fysiske størrelsen, samt skjerm og mer innstillinger om du er på jakt etter det. Sylinderformede enheter er gjerne noe enklere å betjene og har som regel kun én knapp å forholde seg til. Alle mål og vekter er spesifisert i produkttekstene.

 

Pris

Generelt sett betyr høyere pris mer funksjoner, større skjerm og økt effekt, men til normal bruk behøver man ikke å legge mye penger i utstyret for å få noe som leverer godt med damp og smak. Prisen går nødvendigvis ikke hånd-i-hånd med kvaliteten på dampen og smaken, så et rimelig startsett kan i mange tilfeller gi et like godt resultat som et sett til den dobbelte prisen.

 

Munn-til-lungedrag eller direkte lungedrag

Munn-til-lungedrag er «normale» drag, likt det de fleste tar fra en sigarett. Dampen suges inn i munnen før den trekkes ned i lungene. Ved denne typen drag er det anbefalt å ha en tank som gir litt luftmotstand i draget, tilnærmet trekket gjennom en sigarett. Ved direkte lungedrag suges dampen rett ned i lungene. Utstyr som er designet for dette har gjerne brede munnstykker i tillegg til store luftåpninger slik at luftmotstanden blir liten og det kan tas lange og harde drag. Til direkte lungedrag bruker man gjerne dyrere utstyr med stor kapasitet og høy effekt med diverse justeringsmuligheter. De fleste tankene har muligheter for å justere luftåpningene slik at dette kan tilpasses etter eget ønske. Det mest ekstreme utstyret vil gjerne ikke fungere tilfredsstillende til munn-til-lungedrag.

 

Normale mengder damp eller store skyer

Som nevnt over har dette litt sammenheng med typen drag og generelt sett er det direkte lungedrag som produserer ekstreme skyer. Alt utstyret vi tilbyr produserer godt med damp, uansett pris, men dette kan også reguleres om man ønsker det. Mange enheter har justerbar effekt hvor man justerer seg opp og ned til man finner innstillingen man synes gir best mengde damp.

 

Smak

Alle tanker leveres tomme, og de kan fylles med akkurat den dampvæsken / e-juicen du ønsker. Det finnes et ekstremt stort utvalg av smaker, så vi anbefaler egentlig å lese litt på de forskjellige beskrivelsene for å finne noe som kan falle i smak. De fleste som slutter å røyke vil gjerne har noe med tobakksmak, men går ofte over til andre smaker etterhvert. Tobakksmakene smaker ikke helt som tobakk da de ikke inneholder dette, men er blandet til av diverse aromaer. Vi anbefaler å kjøpe dampvæsker fra anerkjente produsenter.

 

Med eller uten nikotin

Alt utstyr kan bruke væske som inneholder nikotin. Det er ikke lov til å selge væske som inneholder nikotin i Norge, men dette kan lovlig bestilles privat fra andre EU land hvor dette er lov (eks. England). Man kan bestille væske for inntil 3 måneders forbruk i hver forsendelse til røykavvenning. Tollvesenet kan etterspørre legeattest, men det praktiseres i liten grad. Vi anbefaler ikke å kjøpe dampvæske i Norge som inneholder nikotin. Årsaken til dette er at mesteparten av denne væsken er tilsatt nikotin i ettertid eller produsert under forhold som ikke er næringsmiddelgodkjente. Det er vanskelig å sikre kvaliteten og mengden nikotin i disse væskene og mye er produsert og blandet til under tvilsomme forhold.

 

Forbruksvarer

Det sitter et varmeelement (fordamperhode / coil) med bomull i tanken som blir slitt ved bruk og dette må byttes ut fra tid til annen. Normal levetid er fra ca. 7 dager og oppover, men det varierer. Det er alltid greit å ha noen ekstra fordamperhoder liggende i skuffen. Riktige fordamperhoder til de forskjellige settene er linket til i produktbeskrivelsene, samt hvilken type som følger med i settene. Forbruket av dampvæske varierer i forhold til bruk og type utstyr, men et «normalt» forbruk vil gjerne ligge på 1-3 ml pr. dag.

 

Startsett vi anbefaler

Her har vi tatt utgangspunktet i brukervennlige startsett som er enkle og greie å forholde seg til og produserer god damp og smak. Vi trekker frem noen modeller, men det er også mye annet å velge mellom.


Munn-til-lungedrag i sylinderdesign uten justeringer:

Normal kapasitet:

Aspire PockeXJoyetech AIO, kommer i 3 forskjellige design men tank og batteri er likt: D22 - D16 - Standard

 

Stor kapasitet:

Joyetech AIO D22 XL


Munn-til-lungedrag i boksdesign uten justeringer:

Normal kapasitet:

Eleaf Istick BasicSmok X-Force

 

Stor kapasitet:

Joyetech Autopack Penguin SE


Munn-til-lungedrag i sylinderdesign med justeringer

Stor kapasitet:

-


Munn-til-lungedrag i boksdesign med justeringer

Normal kapasitet:

Aspire ZelosVaporesso Target Mini 2

 

Stor kapasitet:

Aspire Zelos m/ Aspire Nautilus X & 4 ml glass


Direkte lungedrag

Sylinderdesign:

Aspire K4Smok Stick V8 m/Big Baby Tank - Smok Stick V9 Max Kit

 

Boksdesign - Normal kapasitet:

OBS Cube KitUwell Nunchaku

 

Boksdesign - Stor kapasitet

Smok G-Priv 2 LuxeSmok Morph 219Uwell Valyrian 2 Kit


Populær dampvæske / e-juice

Tobakksmaker:

XO Virginia - American Blend

 

Diverse smaker:

Red AstaireBlack n BlueMenthol IceRed CrushLicorice

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A//www.friskedrag.no/pages/guide-til-e-sigaretter