Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om E-sigaretter

 Hva er en E-sigarett?

 

 E-sigaretten


På bildene ser du "standard" E-sigaretter.  De består av et batteri og en tank. 

De er enkle å bruke og fungerer ved at man trykker inn knappen på batteriet.  Da varmes et lite varmelement i tanken opp og dampvæsken som er i tanken fordamper.  Dampen ser ut som vanlig sigarettrøyk, og inhaleres via det sorte munnstykket på toppen.

Startsett finner du her

 

Batteriet


Det er et litium-ion batteri i et skrog av stål, eller andre metaller.  Det sitter elektronikk i batteriet som styrer strømstyrken, og på noen batterier er denne variabel, slik at man velger å justere opp eller nede for å få mer eller mindre damp. 

Knappen man trykker inn sitter på batteriet, den lyser når den trykkes inn og aktiverer varmeelementet i tanken.  Det er også gjenger på toppen til å skru fast tanken. 

Batterier finnes i mange kapasiteter, og ved høyere kapasitet, blir batteriet fysisk større.  Et vanlig batteri på 750 mAh kan man forvente at holder på strømmen i 1-2 dager, helt avhengig av bruk.  Når batteriet er tomt blinker det gjentatt ganger i knappen. 

Det lades enkelt ved å skru det inn i en USB eller vegglader, disse kan man kjøpe løst, eller så følger de med i E-sigarett startsettet.    

Batterier finner du her

 

Tanken


Tanken består av en sylinder man fyller med dampvæske, et varmeelement, veker til varmeelementet og et munnstykke.  Det finnes mange typer tanker til El-sigaretter, og de aller fleste er enkle i bruk. 

For å fylle den skrur man av toppen eller bunnen, avhengig av hva slags tank det er. Det lønner seg å holde tanken litt på siden, for ikke å få væske ned i det lille røret som er i midten, da det er luftkanalen. 

Mange tanker har muligheten til å bytte ut fordamperhodet, og det er noe som må gjøres en gang i blant.  Da kan man også velge hva slags motstand man ønsker.  Lav motstand, mer damp, smak og batteriforbruk.  Høy motstand, mindre damp, smak og lenger batterilevetid. Høyere tall er høyere motstand. 1,8 ohm er lav motstand og 3,2 ohm kategoriseres som høy.

Fordamperhodet blir slitt med tiden og det vil gløde dårligere og det vil samle seg noe smuss fra gammel væske.  Det varer som regel fra 14 dager og opptil flere måneder, men alt avhenger av bruk og type dampvæske. 

På tanker hvor fordamperhodet kan byttes, kan dette vaskes i lunket vann, det fjerner gammelt smuss og gir ofte hodet nytt liv. 

Tanker finner du her

 

Dampvæsken

Dampvæske til E-sigaretter finnes i mange smaker og varianter, og basene består som regel av vegetabilsk glyserin (VG) og/eller propylenglykol (PG).  Dette er stoffer man vanlighvis finner i mat, kosmetikk, røykmaskiner og andre produkter man har i hjemmet.

Væske som hovedsakelig består av VG har en søtere smak, og produserer mer damp.  PG kjenner man litt mer i halsen og den produsere ikke fullt så mye damp.  Det mest utbredte er en blanding av de to, gjerne 75% PG og 25% VG for å oppnå en god kombinasjon av smak og damp.  

En flaske med 30 ml væske kan antas å vare ca. 20-30 dager ved moderat damping.

I Norge har man ikke lov til å selge dampvæske med nikotin, men man har selv lov til å bestille dette fra et annet EØS land for røykeavvenning.

Dampvæske / E-juice finner du her

 

Kan man trygt dampe El sigaretter?

 

Se rapporten fra Statens institutt for rusmiddelforskning som kom november 2013 for mer informasjon.  Den stiller seg meget positiv til bruk og virkning av e-sigaretter. 

 

 

DU MÅ VÆRE 18 ÅR FOR Å HANDLE FRA OSS.  FRISKE DRAG ANBEFALER INGEN Å OPPTA EN DAMPEVANE.  VÅRE PRODUKTER BRUKES HELT OG HOLDENT PÅ EGET ANSVAR.


INGEN AV VÅRE PRODUKTER INNEHOLDER NIKOTIN.