Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Statens institutt for rusmiddelforskning med ny rapport om e-sigaretter - Endelig!

Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) har laget en rapport som går i dybden på e-sigaretter og virkninger av disse. Det er godt å se at Norge også hiver seg på banen og tar dette på alvor.

Rapporten stiller e-sigaretter i et meget positivt lys som et mindre skadelig alternativ til dødelige sigaretter. Det er ikke noe man kan feie under en stol når 650 000 personer i Norge røyker daglig og 400 000 røyker av og til (tall fra 2012).

Kanskje vi endelig får se noen positive endringer i tiden fremover angående legaliseringen og salget av nikotinholdig dampvæske i Norge. 

Dette begynner å bli stort, og effekten av e-sigaretter kan testamenteres av millioner av dampere, forskning og undersøkelser verden over. Norge kan ikke ignorere alt dette og fortsatt tusle videre med skylapper for øynene i all fremtid. De kan heller ikke fortsette å regulere og sette seg til motverge på bakgrunn av manglende informasjon og forskning i og med at denne foreligger, og har gjort det en god stund.   

Det er nok mange ting som spiller inn på hva som har skjedd så langt og hva som kommer til å skje fremover, men det kan vel ikke se ut som det er folks helse som har vært hovedfokus så langt. Så da kan man egentlig stille spørsmål ved hva motivasjonen er, og har vært...

SIRUS RAPPORT 5/2013 - Hva er elektroniske sigaretter, hvor farlige er de og hvordan bør de reguleres?


Tilbake